Ispanak böreği açıklamasının çok hafif olduğunu vereceğim. Süt, yoğurt harça girmez, peynir bile değil, sadece zeytinyağı, yumurta ve mineral suyu vardır.
Ispan da çiğ, önden kavrulmamış. Bu pasta dükkanını çok büyük olmayan yuvarlak bir tepsi için iki hamur için yapıyorum.
Normal fırın tepsisi için dört hamur yeterli olabilir. İki hamur için iki yumurta kullanıyorum. İki yumurtanın hacminden biraz daha fazlası, yarım bardak veya ¾ bardak olan zeytinyağı olabilir. Biraz daha fazla zeytinyağı maden suyu. Aynı zamanda küçük bir mineral suyu ile de çakışır. Tuz koymak gerekli değildir, böylece hem hamur hem de mineral suyun tuz bulunması. Ama karabiber, karabiber bu hamur işlerine uyum sağlayabilirsiniz.
Pan tepsisini çok fazla zeytinyağı ile yağlayın. Üzerine ilk makarna katmanını dağıtın. Küçük bir tepsi kullanıyorsanız, hamuru ikiye kullanın. Hamuru ortada yaymak önemlidir. Maden suyu, zeytinyağı, hamur arasında yumurta karışımı.
Ara zemini yıkayın ve ıspanakla elinizle büyük parçalar şeklinde fazla su alın ve bol miktarda koyun. Genellikle iki kat ıspanak yaparım. Küçük bir tepsi için bir yığın ıspanak yeterlidir. Büyük bir tepsi kullanıyorsanız, iki güverte kullanabilirsiniz. Son iki kez makarna olarak tamamlayın. Üzerine zeytinyağı dağıtın. Daha önce nar olarak altın kahverengi olana kadar 40-45 dakika boyunca 180 derecede ısıtılmış bir fırında pişirin.
Günün menüsü
Bir menü olarak, Ezogenin çorbası bu makarnadan önce tatmin edici bir seçenektir. Pasta dükkanının yanındaki pasta dükkanı gergin yoğurt ile yapılır, yoğurt ile iyi. Hafif ve dengeli bir ceviz ile kabak tatlısının tepesinde, neredeyse vejetaryen arayabileceğimiz bir iftar masasıdır. Tabii ki, isterseniz, makarnada veya Ramazan’da et zemini ile biraz pastırma da koyabilirsiniz. Bu yüzden de zengin olacak. Afiyet olsun!