Bursa'da ulaşımda “Kullandığın kadar öde” dönemi – Son Dakika Türkiye Haberleri

Bursa'da toplu ulaşımı teşvik etmek amacıyla kente pek çok hizmet kazandıran CHP'li Bursa Büyükşehir Belediyesi, Bursalıların bütçesine katkı sağlayacak yeni bir uygulamayı hayata geçiriyor.

Türkiye'nin 5 büyükşehiri arasında en ucuz toplu taşıma ücreti sıralamasında 4'üncü sırada yer alan ve öğrenci ücretlerini 5 TL'de tutan Bursa Büyükşehir Belediyesi, toplu taşımada “Kullandığın kadar öde” dönemini başlatıyor. Buna göre, BursaRay tam ücretiyle 1-5 istasyon arasında yolculuk yapan yolculara 5,00 TL, 6-11 istasyon arasında yolculuk yapanlara ise 2,00 TL iade yapılacak. 12 istasyon ve üzeri gezilerde ücret iadesi yapılmayacaktır.

Büyükşehir Belediyesi iştiraklerinden BURULAŞ'tan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“'Gittiğin Kadar Öde' uygulamasını 17 Eylül 2024 Salı günü saat 00:00'dan itibaren hayata geçiriyoruz. Bu yeni sistemle toplu taşımada daha adil ve daha esnek fiyatlar dönemine giriyoruz. Yolcularımız artık sadece taksit ödeyecek. Toplu taşıma deneyimini daha ekonomik hale getirecek olan BursaRay ücretinin tamamı ile 1-5 istasyon arasında seyahat eden yolculara 5,00 TL, 6-11 istasyon arasında seyahat eden yolculara ise 2,00 TL iade yapılacak. 12 istasyon ve üzeri yolculuklarda ayrıca BursaKart'ın tamamına ve vize süresi dolmuş kart türlerine (örn. vize süresi dolmuş kişiye özel kartlar, öğrenci kartları ve öğretmenlere yönelik) BursaRay binişlerinde transfer indirimi uygulanmayacaktır. İade kapsamına giren yolculara, örneğin otobüsle başlayıp daha sonra BursaRay'a aktarma yapan bir seyahatte, “Git Kadar Öde” uygulaması kapsamında transfer indirimi uygulandığından herhangi bir ek indirim yapılmayacaktır. Dönüş süresi yolcunun ilk binişinden itibaren 90 dakika olarak belirlenmiştir. Paranızın iadesini alabilmeniz için seyahatinizin ilk biniş noktasının BursaRay olması gerekmektedir. Bu durumda iade sistemi devreye girecektir.

T2 tramvay hattı geri ödeme sistemine dahil değildir. Sanal kartlar iade sistemine dahil değildir. Bu yenilikle toplu taşımada daha esnek fiyatlar sunarak hem şehrimizin ekonomisine hem de halkımızın bütçesine katkı sağlamayı hedefliyoruz. BURULAŞ olarak Bursa halkına daha iyi hizmet verebilmek için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. “Gittiğin Kadar Öde” uygulamasıyla her durakta uygun fiyatlar sunarak yolcularımıza daha konforlu bir toplu taşıma deneyimi yaşatmayı hedefliyoruz.”

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Popüler Firmalar
Güncel Haberler
Sponspor Bağlantılar: Antalya Haber