Bitcoin 65.000 Doları Tutabilir mi?

Bitcoin fiyatı, 64.000 dolarlık direncin üçüncü kez reddedilmesinin ardından 26 Eylül'ün erken saatlerinde 62.705 dolara düştü. Söz konusu ayı piyasasının ardından ABD borsasının açılması ve S&P 500 endeksinin tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaşmasıyla birlikte hava değişti. Bitcoin (BTC) kısa sürede değerinin %3’ünden fazlasını kazanarak 65 bin dolar seviyesini buldu.

S&P 500 vadeli işlemleri (kırmızı) ve Bitcoin/USD (mavi). Kaynak: TradingView

Bazı piyasa analistleri, Bitcoin'in 70.000 dolara giden yolunun, ABD'deki düşen faiz oranları ve uzun vadeli kurumsal yatırımcıların yenilenen ilgisi gibi makroekonomik eğilimlerden kaynaklandığına inanıyor. ABD'de ev fiyatlarının tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaşmasıyla birlikte güçlü ekonomik büyüme sinyallerinin ardından korkular hafifliyor.

Teknoloji hisselerindeki yükseliş ve para politikasındaki değişiklikler yatırımcı duyarlılığını etkiliyor

Teknoloji sektörü, birçok şirketin son altı ayda %30'un üzerinde getiri elde ettiği küresel borsa yükselişinin ana itici gücü oldu. Önemli şirketler arasında Alibaba, Tesla, Nvidia, Taiwan Semiconductor ve Apple bulunmaktadır. US Global Investors Inc.'in baş tüccarı Michael Matousek, Bloomberg'e şunları söyledi:

“Yapay zeka hâlâ var ama bence insanlar yakın vadede neler bekleyebileceğimiz konusunda biraz fazla heyecanlandılar, biraz da abarttılar.”

Yatırım araştırmacısı ve Lyn Alden Yatırım Stratejisi'nin kurucusu Lyn Alden, 24 Eylül'de Bitcoin'in küresel para tabanındaki (M2) değişikliklerle en fazla ilişkili varlık olduğunu vurguladı. Tarihsel veriler, banka mevduatlarına ve dolaşımdaki paraya likidite eklendikçe Bitcoin fiyatının 12 aylık dönemde %83 arttığını gösteriyor. Buna karşılık altın, önceki 10 yılın yalnızca %68'inde M2 ​​yönünde ilerledi.

Bitcoin/USD vb. küresel M2 arzı (trilyonlarca). Kaynak: BGeometrics

Veriler Bitcoin için olumlu olsa da borsaya da fayda sağlıyor. S&P 500 endeksi para tabanındaki değişikliklerle %81 oranında ilişkilidir. Sonuç olarak bu döngü, hükümetlerin acımasız para basma politikalarına karşı bir koruma olarak Bitcoin'i daha da güçlendirebilir.

ABD borsalarında 26 Eylül'de yaşanan olumlu ivme, bellek çipi tedarikçisi Micron'dan kaynaklandı. Micron, üç aylık gelir beklentilerini 8,5 milyar dolardan 8,9 milyar dolara çıkardı. Şirket, yapay zeka veri merkezlerinde kullanılan çiplere olan talebin 2025 yılına kadar beş kat artmasını bekliyor.

Bitcoin daha az riskli görünüyor

Yahoo Finance'e göre ABD'nin ikinci çeyrek gayri safi yurt içi hasıla büyümesine ilişkin üçüncü tahminin %3 olarak açıklanması yatırımcıların risk iştahını daha da artırdı. Veriler üçüncü çeyrek için yıllık %2,9 büyüme beklentilerini destekliyor. Ek olarak, Çin'in yakın zamanda duyurduğu ekonomik teşvik tedbirleri, CSI 300 endeksinin son on yılın en büyük haftalık artışına neden oldu.

İlgili: Bitcoin'in 73.700 Doları Aşması “Yakında”, Satış Yoğunluğu “Değişebilir” – Analist

Tüm bunlara rağmen Bitcoin'in momentumunu etkileyen en büyük gelişme, yalnızca iki gün içinde Bitcoin spot borsa yatırım fonlarına (ETF'ler) 242 milyon dolarlık giriş oldu.

Bitcoin'in 65.000 dolar seviyesinin üzerine çıkması olumlu makroekonomik eğilimler, artan kurumsal talep ve teknoloji sektöründeki yenilenen güçten kaynaklanıyor. Bitcoin ETF'lerine önemli miktarda giriş, yatırımcı duyarlılığında bir değişime ve algılanan riskte bir azalmaya işaret ediyor ve potansiyel olarak 70.000 dolara doğru bir ralli için zemin hazırlıyor.

Bu makale yalnızca genel bilgilendirme amaçlıdır ve hukuki veya yatırım tavsiyesi olarak tasarlanmamıştır ve bu makaleye dayanılmamalıdır. Burada ifade edilen görüşler, görüşler ve görüşler yalnızca yazara aittir ve Cointelegraph'ın görüş ve düşüncelerini yansıtmayabilir veya temsil etmeyebilir.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Popüler Firmalar
Güncel Haberler
Sponspor Bağlantılar: Antalya Haber